KAFOM PROTIV BORA I CELULITA

Kafa nije samo odličan napitak, već može da bude izuzetno korisna za našu kožu i kosu. Zato skuvajte malo više svakog dana i probajte neki od recepata koje vam predlažemo!

Kafa sadrži mnoge korisne supstance, kao što su voćna i organska kiselina, masti, alkaloidi, minerali, kalijum, magnezijum i gvožđe. Ulje kafe bogato je linoleičkom kiselinom koja sprečava starenje kože i čini je elastičnijom, a ima i anti-upalna svojstva.

Dovoljno je dokaza da je kafa bez sumnje vrlo korisna. A sada evo malo recepata koji će i potvrditi njen učinak.

OSVEŽAVAJUČI LOSION ZA LICE

Skuvajte jaku kafu, sipajte u posudice za led i zamrznite. Zatim obrišite lice komadom leda. Ovakav losion od kafe izuzetno osvežava kožu.

LOSION ZA TONIRANJE KOŽE

Ujutru obrišite kožu lica pamučnom vaticom umočenom u sveže skuvanu kafu. Tako ćete ne samo izjednačiti boju kože, već dobiti i blago preplanulu nijansu.

MASKA PROTIV BORA

Izmešajte kašiku ražanog brašna u skuvanoj hladnoj jakoj kafi dok ne postane gusto poput kreme. Zatim dodajte žumance i dobro promešajte. Nanesite mešavinu na lice i posle 15 minuta detaljno isperite.

TRETMAN PROTIV CELULITA

Rasporedite toplu mlevenu kafu na problematična područja vašeg tela i zamotajte ih u plastičnu foliju. Ostavite da deluje 15-20 minuta, a zatim isperite. Takvo tretiranje tela možete primeniti dva puta nedeljno. Takođe, možete jednostavno da dodate mlevenu kafu u svoj omiljeni gel za tuširanje i nežno se izmasirate svaki put pod tušem.

MASKA ZA TAMNU KOSU

Umutite dva žumanca i kašiku ruma sa dve kašike tople vode, pa dodajte kašiku mlevene kafe i biljnog ulja. Nanesite na kosu i ostavite da deluje pet minuta. Isperite toplom vodom.

ZA SJAJ TAMNE KOSE

Ako vam je potrebno da brzo vratite sjaj tamnoj kosi, skuvajte pa ohladite jaku kafu i njom poprskajte kosu, a zatim se pažljivo očešljajte.

Životni stil / S Media /