OČI – UKRAS LICA

Umorne oči najbolje ćete osvežiti ako očne kapke istrljate blagim čajem RAZLIČKA. Čaj ćete uspešno pripremiti ako u 1 l. vode 10 minuta kuvate dve supene kašike CVETA RAZLIČKA, ocedite, ohladite i time ispirate očne kapke ili još bolje stavite komprese. Za ovo može isto tako da posluži i čaj od KAMILICE, samo je RAZLIČAK mnogo efikasniji naročito za opuštene mišiće i bore.

Radi ublažavanja zamora očiju usled čitanja ili duvanskog dima možete isto tako vrlo uspešno koristiti  i obloge  od RUSKOG ČAJA.Tamponi se zamoče u ovaj čaj dok je još mlak, a na očima se drži 15-20 minuta.

Ako su vam oči osetljive na prašinu, lako suze i postaju crvene, tamponirajte ih dva puta dnevno ( odmah po ustajanju i pre spavanja ) vatom namočenom u čaj od ZOVE ili LIPE. Infuzija se pravi tako što se u 1,5 l. vode koja ključa stavi 50 gr. ZOVINOG ili LIPOVOG čaja.

Otečeni i umorni kapci mogu se osvežiti ako na njih stavite dva koluta sirovog krompira i uskoro će nastupiti poboljšanje.

Podočnjake izazvane umorom možete ukloniti na taj način što ćete svake večeri stavljati obloge od gaze zamočene u mlak LIPOV čaj ili čaj od KAMILICE. Obloge držati najmanje 15 minuta.

Iz knjige „Bimask“ – Ivane i Blagoja Cakić

One thought on “OČI – UKRAS LICA

Zatvoreno za komentare.