4 KORAKA DO NEGOVANE I BLISTAVE KOSE

Dogod je vreme lepo i toplo, sušite kosu prirodnim putem. Koristite što manje fen, a preparate za revitalizaciju ispirajte hladnom vodom. Tako ćete, savetuju stručnjaci „Loereal“, imati negovanu i sjajnu kosu.

Idelano je da kosu perete jednom u četiri dana, ali ako imate potrebe onda je i češće perite.

Opranu kosu umotajte u peškir koji će upiti vodu i blago tapkajte rukama po peškiru

MASAŽA ZA CIRKULACIJU

Kad nanesete šampon, masirajte kožu glave da biste podstakli cirkulaciju i tako pomogli kosi da dođe do kiseonika i ojača. Kožu masirajte vrhovima prstiju najmanje minut.

ENERGIČNO ISPIRANJE

Dobro isperite kosu da biste uklonili šampon, ali nemojte pri tom da koristite vruću vodu jer ona negativno deluje na kapilare. Nanesite neki od preparata za negu i revitalizaciju kose obogaćenih vitaminima, s ekstraktima algi ili avokada, i to od korena ka vrhovima. Kad istekne vreme naznačeno na pakovanju, ponovo isperite kosu, po mogućstvu hladnom vodom.

UMOTAVANJE

Osušite kosu, ali nemojte da je uvrćete i istežete. Najbolje je da je umotate u peškir koji će upiti vodu i blago tapkajte rukama po peškiru. Zatim pažljivo raščešljajte kosu, pa je još malo prosušite pomoću peškira. Najbolje je da je posle toga ostavite da se osuši na vazduhu. Peškir treba blago pritiskati rukama da bi upio vlagu. Za češljanje vlažne kose

najbolji su češljevi sa širokim zupcima.

SUŠENJE FENOM

Ako kosu sušite fenom, imajte na umu da vazduh ne sme da bude vreo, već mlak. Da bi kosa delovala bujno, sagnite glavu dok je sušite. Kad je kosa već polusuva, nanesite neki preparat koji će joj dati sjaj, a zatim dovršite sušenje.

Balzam, da ili ne?

Sa balzamom ne treba preterivati, iako mnoge žene misle suprotno. Koristite sredstvo za regeneraciju kose koje prodire do samog korena dlake, a ne zadržava se na površini kao balzam.

Razredite šampon

Koliko šampona treba da upotrebite za jedno pranje kose? Većina stručnjaka smatra da je

dovoljna otprilike supena kašika šampona. I još nešto: umesto da ga nanesete direktno na kosu, rastvorite ga u čaši mlake vode.

Hranljiva pakovanja

Ako stavljate pakovanja koja regenerišu kosu, najbolje je da odaberete preparat koji sadrži vitamine i ekstrakte algi, avokada ili maslina. Nanesite ga ravnomerno češljem na celu kosu, od korena do vrhova. Ostavite ga da deluje onoliko koliko je propisano uputstvom.

„Blic žena“

One thought on “4 KORAKA DO NEGOVANE I BLISTAVE KOSE

Zatvoreno za komentare.