NEŽNA MASAŽA LICA

Da uvek budete lepe

Svake večeri, posle čišćenja, možete primeniti laganu masažu lica i vrata. Stavite kremu na nekoliko mesta i onda je vrhovima prstiju utrljavajte

Svake večeri, posle čišćenja, možete primeniti laganu masažu lica i vrata. Stavite kremu na nekoliko mesta i onda je prema uputstvu, vrhovima prstiju, utrljavajte u kožu.

Prilikom masaže čela, stavite obe ruke (jagodice prstiju) na sredinu čela i masirajte ka spolja, odnosno prema slepoočnicama.

Za deo oko očiju, domali i srednji prst leve ruke stavite na levu slepoočnicu da se koža ne bi pomerala.

Sa desnim srednjim prstom utapkajte kremu koju uobičajeno koristite i to od spoljašnjeg levog očnog ugla celom dužinom ispod oka do unutrašnjeg očnog ugla, a odatle preko očnog kapka, pa opet ka spoljašnjem uglu oka. Sve ponovite po pet puta za oba oka, ali veoma nežno, jer je reč o najosetljivijem delu lica.

Nos masirajte obema rukama, srednjim i domalim prstima, prvo od korena ka vrhu, pa sa strana (tri do četiri puta).

Kada je reč o ustima, srednji prst desne i leve ruke stavite ispod usta na sredinu i masirajte blago oko njih sve dok se vrhovi prstiju ne susretnu ponovo na sredini gornje usne. I ovo ponovite do četiri puta.

Za vrat, naizmenično levom rukom masirajte desnu stranu, a desnom rukom levu, ali izbegnite sredinu vrata jer se tu nalazi štitna žlezda kojoj ne prija pritisak.

V. Novosti

One thought on “NEŽNA MASAŽA LICA

Zatvoreno za komentare.