AJLAJNEROM ISTAKNITE POGLED

Ajlajner savršeno ističe oči, a pogled čini seksepilnijim i upečatljivijim

U raznim stilovima šminkanja koje vizažisti predlažu za ovu sezonu ajlajner je nezaobilazan detalj. Ova kozmetička stvarčica savršeno ističe oči, a pogled čini seksepilnijim i upečatljivijim. Ipak, da bi vaš mejkap bio besprekoran, važno je da znate da nanesete ajlajner i uskladite ga sa stilom šminkanja.

Kada se nanosi?

Najpravilnije je da ga nanosite prema obliku očiju. Ako imate krupne oči povucite deblju liniju uz gornji kapak ka spoljnjem uglu oka. Ako imate sitne oči ajlajner nanesite samo uz ivicu donjeg kapka, ili samo izvucite liniju na spoljnjem delu gornjeg kapka. Ako niste spretni u nanošenju, ivicu kapka prvo obeležite tačkama (olovkom za oči), pa preko izvucite liniju.

Da bi vam ajlajner duže ostao na očima, pre nego što ga stavite, na kapak natapkajte malo pudera u kamenu ili prahu.

Ajlajneri u boji

Osim crnog, veoma su moderni i ajlajneri u plavoj, ljubičastoj, braon i zelenoj boji. Uz njih osim mat senki, veoma lepo stoje i masne sedefaste senke koje su takođe aktuelne ove zime. Uvek ih nanosite pre ajlajnera.

Svetlucavi ajlajneri

Veoma su aktuelni i svetlucavi ajlajneri u raznim bojama, i nisu samo deo večernjeg i glamuroznog, već i dnevnog mejkapa. Možete ih naneti i preko crnog ajlajnera ili ih staviti kao senku, ali samo za večernje prilike.

Život+