KAKO DA SAMODRŽEĆE ČARAPE OSTANU NA MESTU

Samodržeće čarape nikada ne izlaze iz mode. One se ne vide, ali čine da se osećamo posebno i seksi. Ipak, taj osećaj može da pokvari ako ne stoje na svom mestu, već se rozaju i padaju. Evo saveta koji će ih zadržati tamo gde treba da budu.

NE MAŽITE LOSION ILI KREMU

Zlatni savet je: ako planirate da obujete samodržeće čarape, ne mažite noge kremom. Rizikujete da ih izgubite pre nego što izađete iz kuće.

MODELI SA ŠIROKOM GUMOM

Što je lastiš širi, a posebno ako je postavljen silikonom, čarape duže stoje na svom mestu.

PRAVA VELIČINA

Veoma je važno da izaberete adekvatnu veličinu. Proverite da li vam odgovara kako leži oko butine.

KUPITE IH U SPECIJALIZOVANOJ RADNJI

Bolje je da samodržeće čarape kupite u prodavnicama koje prodaju samo donji veš i čarape. U takvim radnjama prodavačice imaju više iskustva, pa bi mogle da vam daju dobar savet.

NAPRAVITE PROBU

Pre nego što obujete nove samodržeće čarape bolje je da ih probate pre izlaska da biste proverili da li padaju ili ne. Tek kada prođu “test probu”, obucite ih za specijalno veče ili, zašto da ne, na posao.

BOLJE JE AKO SU KVALITETNE

Po nepisanom pravilu bolje su skuplje čarape, jer su uglavnom urađene od kvalitetnijih materijala, pa samim tim će i guma koja ih drži biti bolja.

PERITE IH U HLADNOJ VODI

Voda u kojoj ih perete sme da bude hladna, meksimalno mlaka. Lastiš sa silikonom i elastinom u vrućoj vodi popušta, pa prestane da drži.

POKVASITE IH S UNUTRAŠNJE STRANE

Ako želite da vam se čarape vide (a nadamo se da ne), a ne biste voleli da padaju, navlažite ih hladnom vodom na unutrašnjoj strani lastiša.

HALTERI ILI PODVEZICE

Ako baš neće da stoje, nabavite haltere. Ovo je praktično, a seksi rešenje problema.

Žena Blic