BEZBOLNA DEPILACIJA

Glatka depilirana koža jedan je od sinonima za negovanu ženu, ali ona sa sobom nosi i „bolne uspomene“ na odlazak kod kozmetičara. Zbog toga mnoge dame često posegnu za brijačem, što nije uvek idealno rešenje.

Dajemo vam nekoliko saveta kako da vaše depilacije budu manje bolne

1. Planirajte depilaciju nakon ciklusa
Prema istraživanjima stručnjaka, prag tolerancije na bol kod žena je veći u nedelji nakon mesečnog ciklusa, zbog čega je preporučljivo da depilaciju zakažete baš u tom periodu.

2. Obavezan piling
Preporučuje se piling nogu ili dela tela koji želite da depilirate dan pre tretmana jer će rezultati depilacije biti bolji na koži koja nije isperutana i sa koje su uklonjene mrtve ćelije. Pored toga, na mestima gde je koža masnija treba naneti puder.

3. Obratite pažnju šta unosite u organizam
Istraživanja su pokazala da kofein i nikotin povećavaju osetljivost kože pa se zbog toga ne preporučuje konzumiranje cigareta i kafe kao i alkohola nekoliko sati pre odlaska na tretman.

Metode depilacije

Brijanje – najjednostavnija i najbrža metoda za uklanjanje neželjenih dlaka. Loša strana je što dlake mnogo brže rastu nego kod uklanjanja nekom drugom tehnikom.

Električni epilatori – efikasnija i racionalnija metoda uklanjanja malja jer aparat kupujete samo jednom, a dlačice sporije rastu. Jedina mana je što je bol ponekad veći nego kod depilacije voskom.

Vosak – trenutno najzastupljenija metoda depilacije, ali nepraktična ako želite da budete sami sebi kozmetičar. Efikasna je jer dlake sporije rastu. Može biti bolna, ali i ne mora. Nedostatak je što malje moraju biti najmanje pola centimetra duge da bi se tretman mogao raditi.

Kreme – nešto efikasnija metoda od brijača jer dlačice rastu malo sporije. Nedostatak je što može da se javi alergijska reakcija.

Elektroliza – metoda trajnog uklanjanja malja, ali je potrebno ponoviti nekoliko tretmana za koje treba izdvojiti veću sumu novca.

Egipatski šećer – nova tehnika koja je slična onoj sa voskom i preporučuje se osobama sa osetljivom kožom. Jedina prednost je što na koži ne ostaju tragovi voska.

Plastificirani vosak – novitet koji je preporučljiv za osobe sa osetljivom kožom jer je depilacija njime manje bolna od one sa običnim voskom.

Topla čokolada – ista metoda kao uklanjanje dlaka voskom, a jedina prednost je što hrani kožu hranljivim sastojcima i povećava proizvodnju kolagena i elastina.

Negovani nokti na nogama

1. Nema posebnih pravila pri izboru laka za nokte na nogama.
2. Boja ne mora uvek biti ista kao na noktima na rukama.
3. U trendu su tamnije nijanse crvene i druge pastelne boje lakova za nokte.

Stil magazin