SJAJ METALA NA LICU

Ove nijanse nisu rezervisane samo za veče i elegantnu odeću, vizažisti ih preporučuju i u dnevnoj i ležernijoj varijanti

METALIK boje ove zime zasvetlucale su i na odeći, i na licu. Ove nijanse nisu rezervisane samo za veče i elegantnu odeću, vizažisti ih preporučuju i u dnevnoj i ležernijoj varijanti. Ipak, da biste postigli sklad na licu, pažljivo birajte kombinacije boja za dnevni i večernji mejkap. Evo i nekoliko saveta.

PODLOGA

Pre nego što počnete sa senčenjem očiju, obavezno nanesite podlogu, koja osim toga što “maskira” ten, služi i kao zaštita od niskih temperatura i vetra. Prvo nanesite tečni puder, pa puder u prahu samo na T zonu (čelo, nos, brada).

OČI

Preko dana birajte svetlije boje – srebrnu, zlatnu, belu… nanosite ih u tanjem sloju, a možete i da ih kombinujete sa mat senkama. Ako želite više da istaknete oči, olovkom ili ajlajnerom izvucite liniju uz ivicu gornjeg kapka i nanesite maskaru u dva sloja. Večernji mejkap dozvoljava tamnije tonove – bakarne, ljubičaste, plave, zelene…, koje možete i da kombinujete. Oči naglasite i ajlajnerom u metalik boji koji osvežava pogled i celokupan mejkap čini efektnijim. Na trepavice nanesite maskaru u dva do tri sloja, u crnoj ili nekoj drugoj boji.

Život +