MALE TAJNE ŠMINKANJA KOJE BI SVAKA ŽENA TREBALA DA ZNA

Punije usne:

Kako bi se vaše usne činile punije, koristite sjajeve. Pokušajte prvo da iscrtate spoljne ivice usana korektorom ili bronzerom do dve nijanse tamnije od vaše boje kože. Tada usnice ispunite zlatnim, bisernim ili sjajem boje breskve.

Oči širom otvorene:

Želite da izgledate odmorno čak i kada jedva stojite na nogama? Nemojte samo nabacivati puder, nego prvo nanesite hidratantnu kremu u boji. Kada se ona upije, upotrebite bež olovku za oči koja će biti u savršenom kontrastu sa crvenilom oko vaših očiju.

Senka bez senke:

Da vam se senka ne bi precrtala, eliminišite svu masnoću sa kapka, a to je najbolje uraditi puderom. Pre senke u boji na kapak lagano nanesite malo pudera u kamenu ili za to specijalizovane podloge.

Hod po crti:

Uvek imajte otvorene oči kada nanosite tuš za oči jer vam inače linije neće biti u potpunosti ravne. Kako bi sebi olakšali posao i postigli odlične rezultate, nanesite tuš u tri dela – jedna crtica na unutrašnjem delu kapka, jedna na sredini i jedna na spoljnom delu. Tada se vratite na početak i samo spojite crte u jednu ravnu liniju.

Prirodno…

Ako želite da postignete savršen prirodan izgled bez puno šminke, potrebni su vam proizvodi koji će vašem licu podariti sjaj. Nanesite takve sjajeve, rumenila… na sredinu obraza, nos, bradu te uz liniju kose.

Veličina je bitna?

Ako imate male oči i želite da ih povećate, zaboravite na tamne senke. Počnite jednom u boji kože, nakon čega treba da nanesete do dve nijanse tamnije senke i lagano je prstima razmažete prema obrvama kako bi izgledala što prirodnije.

Osveženje:

Da biste osvježili mejk ap, a time i izgled, blago poprskajte lice vodom i dok je vlažno, popravite puder ili korektor koji već imate na licu.


Cosmopolitan