NOVI TREND: “COLOR BLOCK“

Mnogi dizajneri za predstojeću sezonu predlažu kombinovanje jarkih tonova, što se do pre samo par sezona i nije smatralo baš najpoželjnijim potezom.

 

Za sezonu proleće/leto 2011. godine nameće se jedan novi, vrlo zanimljiv trend koji se obično naziva „Color Block“. Trend koji podrazumeva kombinaciju dve ili više boja u jednoj odevnoj kombinaciji.
Naročito je moderno kombinovanje jarkih boja, što se do pre samo par sezona smatralo nepoželjnim, što opet odlično ilustruje koliko su stremljenja u svetu mode nepredvidiva.

Ovom trendu je dosta doprinela Frida Đanini, „Gučijevom“ kolekcijom za proleće/leto 2011. godine, koja je obilovala odevnim kombinacijama sačinjenim od naizgled nespojivih boja. Tako u njenoj kolekciji nije neobično videti zelene pantalone spojene s ljubičastim topom i narandžastim blejzerom.

…Kod ovog trenda glavno je pravilo da nema nikakvih odrednica pri kombinovanju čistih tonova. Ali ako niste dovoljno hrabri da kombinujete drečave modele, modni stručnjaci savetuju da probate kombinaciju neutralnih i jarkih boja.

LEPOTA&ZDRAVLJE