KOKETNE XXL NAOČARE

Naočare za vid odvano su postale važan modni detalj do te mere da ih često nose i oni kojima nisu potrebne

Naočare za vid odvano su postale važan modni detalj do te mere da ih često nose i oni kojima nisu potrebne. One daju licu drgačiji izraz, dozu ozbiljnosti i šarma, a ta kombinacija može da bude pun pogodak!

* Veliki „muški“ okviri

Ove retro naočare daju malo muški izraz licu i odgovaraju modnom talasu koji je bio aktuelan 50-ih godina. Bilo da su četvrtaste ili pravougaone najbolje pristaju okruglom ili ovalnom obliku lica. Jedini nedostatak im je što sa njima lice deluje mršavije nego što inače jeste.

* Za izdužen ili četvrtast oblik lica

Stručnjaci predlažu modele naočara sa zaobljenim uglovima, dok vertikalno izduženi okviri dobro pristaju gotovo svakom obliku lica. Što se tiče boja izbor je ogroman od klasičnih crnih i braon okvira do crvenih, žutih, plavih, a moderni su i modeli sa šarama kao i oni izrađeni u kombinaciji dve do tri nijanse ili boje.

*„Mačkasti“ oblici

Najbolje pristaju ovalnom obliku lica, ali mogu dobro da stoje i na okruglom i četvrtastom licu. Možete ih, takođe, naći u raznim kombinacijama boja, ako želite upečatljiviji look birajte modele u jarkim tonovima – crvenoj, ljubičastoj, zelenoj… A ako ste pristalice diskretnijeg stila neka vaš izbor budu okviri u crnoj, braon, sivoj i bež ili u kombinacijama ovih boja

Savet plus

Da biste izabrali naočare koje vam odgovaraju poslušajte savete stručnjaka.

* Okvir ne treba nikada da bude širi od lica, a stakla ne bi trebalo da stoje ispod jagodice.

* Ako nosite dugačke ravne šiške birajte svetlije ili okvire u boji vaše kože.

* Okvir trba da odgovara obliku lica i da istakne njegove prednosti – osnovo pravilo je da zaobljenom i okruglom licu više odgovaraju četvrtasti oblici, i obrnuto.

* Deo naočara koji dodiruje koren nosa treba da bude uži od razmaka između obrva.

Život +