TRIKOVI PROTIV ZNOJENJA

Uz nekoliko korisnih saveta vrlo lako možete ukloniti neprijatan miris znoja nakon napornog radnog dana.

TELO

* Prilikom tuširanja koristite antibakterijski sapun. On će smanjiti količinu bakterija na koži i sprečiti nastajanje neugodnih mirisa.

* Posle tuširanja telo obrišite kvalitetnim peškirom koji dobro upija, tako da vam nijedan deo tela ne ostane vlažan. Naročito obratite pažnju na prepone i pregibe. Bakterije koje izazivaju neugodne mirise teže se množe na suvoj koži.

* Menjajte odeću što češće. Čista odeća od prirodnih materijala doprinosi smanjenju neugodnih mirisa.

* Ne preterujte s ljutim papričicama i začinjenom hranom, to podstiče znojenje. Aroma crvenog ili belog luka može se zadržati u znoju čak dva dana, a i crveno meso pojačava neugodan miris tela.

PAZUH

* Najvažnije je da redovno uklanjate dlačice ispod pazuha jer se na njima zadržavaju bakterije.

* Posle svakog tuširanja ispod pazuha nanesite dezodorans, a najbolji su oni bez aluminija jer ne začepljuju pore i ne remete rad žlezda.

*  Kad osetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici da se istuširate, obrišite se antibakterijskom vlažnom maramicom. Kad se pazuh osuši, ponovo stavite dezodorans.

Stres takođe pojačava znojenje. Ako se prekomerno znojite, isprobajte recept koji posebno deluje na području ispod pazuha: legnite i opustite se. Kada ležite na leđima, znojenje će se smanjiti ili potpuno prestati.

NOGE

* Pre nego što se obujete, operite noge i temeljno ih obrišite, pogotovo područje između prstiju. Stopala pospite dečjim puderom u prahu ili onim za stopala.

* Nemojte nositi isti par cipela dva dana zaredom. Obuću provetravajte i ne obuvajte je dok se potpuno ne osuši.

* Nikada ne obuvajte cipele na bosu nogu. Noge se tada još više znoje, obuća je stalno vlažna i postaje leglo bakterija.

* Svako dana priredite stopalima polusatnu kupku od hladnog i jakog crnog čaja. Ovaj čaj, naime, sadrži tanin, biljni polifenol koji zatvara pore znojnih žlezda i ubija bakterije koje izazivaju neugodan miris. Posle nedelju dana znojenje će biti slabije. Tretman ponovite nakon mesec dana.

* Oblozi od crnog čaja pomoći će vam i ako patite od pojačanog znojenja dlanova.

Žena Blic

4 thoughts on “TRIKOVI PROTIV ZNOJENJA

 1. Extreme EdT Deodorant
  Original EdT Deodorant
  Casual EdT Deodorant
  Pure EdT Deodorant
  Urban Musk EdT Deodorant
  Ride EdT Deodorant
  Up or Down EdT Deodorant

Zatvoreno za komentare.