SAKRIJTE PODOČNJAKE U SAMO ČETIRI POTEZA

Koža u predelu oka je tanja od kože lica, a kako starimo, tako se i ona dodatno istanjuje i gubi elastičnost. Zato će podočnjaci, ako ste im skloni, s godinama postati sve izraženiji.

Ali, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da pobedite te velike ženske „neprijatelje“. Dovoljna su samo četiri poteza!

Pijte barem dva litra vode

Dug i miran san, zdrava i redovna ishrana, što manje alkohola i duvana i boravak na svežem vazduhu uvek su dobrodošli za svež izgled lica i manje podočnjake. Osim toga vrlo je važno da pijete barem dve litre vode dnevno, jer ona čisti organizam od štetnih materija. Obratite pažnju i na to da uveče ne jedete jaku hranu.

Spavajte na jastuku

Tamne podočnjake i otečene kapke često imaju ljudi koji spavaju na stomaku. U tkivu kapka se tada skuplja krv, pa se stvaraju „otoci“. Upravo iz tog razloga spavajte na leđima, i ako je moguće, uvek na jastuku.

Hladite mesto oko očiju

U većini slučajeva hladnoća može da pomogne jer ubrzava protok krvi i smanjuje otoke. Stavite kašičicu u hladnjak na pet minuta i zatim je prislonite na prostor oko očiju ili, ako vam je draže, nabavite već gotovu masku sa istim efektom.

„SOS“ preparati

Ako ste jedni od onih koji imaju izrazite podočnjake koristite kreme bogate vitaminima C i K.

Trojka.rs