ŠMINKA SA MODNIH PISTA ZA JESEN/ZIMU

Nešto drugačiji zadimljeni pogled, prirodni makeup ili pak interesantne tehnike nanošenja tuša za oči – sve to će se nositi se ove jeseni.

Modne revije za jesen predstavile su nekoliko ultra zavodljivih načina šminkanja u kojima i vi lako možete pronaći inspiraciju. U novoj sezoni – jesen/zima 2011. godine trendovi će varirati od prirodnog, preko glamura starog Holivuda pa do potpuno otkačenog korišćenja boja. Transformišite se uz najpopularnije ovosezonske trendove, pokažite da pratite svetske trendove i budite u centru pažnje gde god da krenete.

NAGLAŠENE TREPAVICE I USNE

Jako naglašene trepavice biće veoma popularne – budite spremni da se odvažite na više od uobičajenih jednog ili dva sloja maskare. Dugačke i guste, ovakve trepavice će postići da vam oči izgledaju veće i nemojte se bojati da naglasite i donje trepavice. Ako sa maskarom nikako ne možete da postignete željeni izgled – posegnite za veštačkim trepavicama. Uz naglašene trepavice (ali i bez njih) ove jeseni ponovo se nose naglašene usne, ali za razliku od leta, popularne su tamnije nijanse ruževa koje donose dašak vintidž holivudskog glamura.

PRIRODNA LEPOTICA

Boja kože i neutralne boje dominiraće na mejkap sceni, a što je najbolje, ovakva đminka zaista dobro stoji svima? Jer, ima li šta lepše od naglašene prirodne lepote? Ovaj makeup nosiće se i po danu i za večernje izlaske, za dane kada želite izgledati kao da imate puno samopouzdanja, pa se niste previše trudili. Koristite senke boje kože, bledoružičaste, bež i svetlosmeđe nijanse da biste naglasili oči. A naglasak možete dati i diskretnom tankom linijom smeđe olovke ili ajlajnera za oči i sa do dva sloja smeđe ili crne maskare. Sve što vam još treba je malo rumenila u diskretnoj nijansi – i spremni ste za jesenje ludorije.

ZAVODLJIV ZADIMLJENI POGLED

Jesen i zima vreme su kada možete sebi da date oduška sa malo „težom“ šminkom, a pogotovo ako se radi o specijalnim događajima – zabavama ili proslavama. Specijalne prilike traže sofisticirani izgled, šminku koja stavlja jači naglasak na lice – a što je bolje od zadimljenog pogleda? Ove sezone napravite pomak od klasičnog crnog, sivog ili smeđeg i odlučite se za neke druge boje. Boja vina, smaragdnozelena, srebrna, boja bakra ili električnoplava hit su ove sezone, posebno ako se radi o metalik senkama. Završite crnim ajlajnerom i nekoliko slojeva crne maskare. Zavodljiv i seksi, zadimljeni pogled nikada ne zakaže, zato isprobajte ovaj look i iskusite pravu snagu zavodljivosti.

ZAVODLJIV AJLAJNER ZA OČI

Ajlajner je postao glavna stavka jesenje i zimske šminke. Oči naglasite na više načina i u više boja – crta može biti tanja ili deblja, duža ili kraća, sa „zavijutkom“ na kraju ili ravna, a boje u svim mogućim nijansama.

Životni stil