ODABERITE ČIZME PREMA OBLIKU TELA

Stigle su jesenje kiše, vreme je za kupovinu čizama. Ali kojih? Kada razmišljate o tome koji je najbolji oblik čizme i pete za vas, uzmite u obzir oblik tela i kako ćete ga dovesti u ravnotežu.

STILETO

Stileto potpetice sa svojim dugom tankom vretenastim oblikom su najbolje za osobe sa krhkom građom, kao i ženama sa uskim gležnjevima i listovima. Slagana peta je bolja za one sa oblinama u kuku, butinama i jačim listovima i gležnjevima.

PLATFORME

Platforme mogu da odgovaraju mršavijim ženama ukoliko su finije, a ako su šire, bolje pristaju damama sa oblinama. Štikle koje su debele kod pete, ali se sužavaju prema podu su dobre za sve oblike tela, jer odaju utisak čvrstine.

RAVAN ĐON

Ravne čizme najbolje funkcionišu za one sa dužim nogama. S druge strane, mačija peta laska ženama sa srazmerno kraćim nogama. Platforme u obliku klina su odlične za svaku ženu sa kraćim nogama koje žele dodatnu visinu, ali ne nužno i visoke pete. Bez obzira na oblik tela.

DOKOLENICE

Čizme do kolena univerzalno dobro stoje svima, samo ako možete da pronađete one koje odgovaraju vašim listovima. Čizme ne bi smele da landaraju, ali ni da budu preterano uske. U čizmama do kolena vaše noge izgledaju duže i tanje, zbog čega su toliko odlične. Ako imate kraće noge, izbegavajte one sa dosta kopči, kaiševa ili drugih horizontalnih detalja, jer to će vizuelno skratiti dužinu nogu.

IZNAD KOLENA

Čizme iznad kolena zahtevaju mnogo kraće suknje i šorts ili uske farmerke. S obzirom da je ovo ekstremniji način odevanja, više odgovara mlađim devojkama, starije dame deluju kao žrtve slepog praćenja mode. Problemi će nastati kada bi trebalo da hodate i sednete jer je koleno obloženo materijalom koji ponekad nije baš elastičan.

DO POLA LISTA

Čizme do pola lista su dobre samo za one sa tankom listovima, jer će vizuelno povećati obim noge. Čizme do gležnja se mogu nositi uz pantalone, ali ako želite da ih nosite sa suknjama ili haljinama, trebalo bi da budu uske oko skočnog zgloba, a vaša suknja bi trebalo da bude dužine tik iznad kolena.

Blic Žena