NAKIT: OSNOVNA PRAVILA

Za nošenje i kombinovanje

Nakit je možda tačka na i, koja svakom stilu dodaje onu nedostajuću vezu, koja vas čini posebnom i autentičnom. Upravo nakit reflektuje ono što je ne samo vaš stil odevanja, nego i šminke. Ali uvek se negde pitate, ili bar često, koliko i na koji način treba uklapati određene komade nakita i za koje prilike. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da svom nakitu „dodate“ vrednost i učinite ga advekvatnijim.

Izbegavajte:

– Obratite pažnju na tkaninu od koje je izradjena vaša odeća. Tako na primer, izbegavajte nakit koji je fine izrade uz vunene džempere i rolke. To može izazvati efekat kojim će vaš džemper postati „privezak“ na nekom prstenu ili minđušama.

– Ako ste oble figure izbegavajte velike komade nakita jer će vas učiniti vizuelno većom, ali ne treba koristiti ni mini komade koji lako mogu da budu apsolutno neupečatljivi.

– Dezeni koji su kockasti nikako ne treba da prate velike komade nakita. Izgledaćete previše „skockano“.

– Krupne ogrlice nikako ne idu uz vrat sa kragnama koje su dekorisane, jer ćete izgledati kao da ste u oklopu.

– Jako luskuzne tkanine nikako ne idu uz velike staklene komade nakita. U svemu tome treba imati mere jer luksuz ipak traži luksuz, bilo bi lepo da imate i jedan mali, ali luksuzni komad.

SML