KOJI PARFEM U KOJOJ PRILICI

Iako nije vidljiv kada ga upotrebite, parfem je jedan od glavnih modnih dodataka. Trebalo bi da znate da svaki parfem traži određenu priliku. Mi smo vam u ovom broju pripremili vodič za odabir parfema koji će vam pomoći da uvek izaberete onaj pravi za odgovarajuću priliku.

PARFEM ZA POSAO

Mirisna nota koju imate na sebi tokom radnog dana utiče na to kako će vas kolege doživljavati. I ovde postoje neka pravila. Ukoliko imate intervju za posao, odlučite se za parfem čija je nota čista i prijatna, znači ne prejaka niti senzualna. S obzirom na to je svaki posao različit, i parfemi koje bi trebalo da odaberete su različiti. Ako ste u čestom kontaktu sa ljudima, trebalo bi da koristite mirise koji nisu jaki. Ako se bavite kreativnim poslom, probajte nešto moderno, ali izbegavajte bogate i teške arome. A ukoliko ste šef, onda vam je definitivno potrebna aroma koja će pokazati da ste autoritet, dakle nešto veoma aromatično.

PARFEM ZA VIKEND

Ako ste u depresivnom raspoloženju, izbegavajte parfeme koje koristite tokom nedelje. Tokom vikenda svi želimo da nosimo opuštenu odeću, da šetamo po kući bez šminke i da se osećamo rasterećeno. Upravo iz tog razloga naprskajte se parfemom koji ima aromu neke egzotične destinacije. To će vas podsetiti na odmor što će automatski opustiti vaše nervni sistem i ispuniti ga prijatnim osećanjima. Pretvorite svoje vikende u male odmore čak iako tokom vikenda morate da pravite veliko spremanje. Uvek možete da se odlučite i za parfeme koji će u vama probuditi uspomene iz detinjstva, što će vam svakako pomoći da se osetite opušteno i srećno.

PARFEM ZA RASPOLOŽENJE

Ukoliko ste neraspoloženi, parfem koji u sebi sadrži lavandu pomoći će vam da prebrodite težak dan, smiriće vas i poboljšati pamćenje.

Ukoliko vam treba energetski podstrek, pravi izbor za to su citrusne note, a ukoliko ste depresivni ili nesrećni, onda odaberite parfem koji u sebi ima miris kokosa.

Žena Blic