ŠMINKANJE PREMA OBLIKU OČIJU

Svaka žena je jedinstvena i lepa. U isto vreme, ne postoji žena koja nema mane. Što se tiče lica, greške se mogu lako korigovati šminkom i predstaviti kao prednosti

Svaka žena bi trebalo da zna kako da se našminka tako da istakne prirodne lepote i bude još više atraktivna, a u isto vreme sakrije mane. U zavisnosti od oblika očiju birate različite boje i način primene šminke. Ovako:

TAJNA KRUPNIH OČIJU

Tamne nijanse senki čine vaše oči vizuelno manjim, duboko usađenim, dok svetle nijanse čine da izgledaju veće, „širom otvorene“. Ako želite da kreirate efekat velikih, lepih očiju, odaberite svetle senke za oči. Nanesite senke posle primene kreona ili ajlajnera: time ćete dobiti mekši i sanjalački izgled. Ukoliko želite dramatičniji utisak, nanesite ajlajner kada senku već nanesete. Onda uvijte trepavice, da im date oblik. Završite šminkanje slojem ili dva maskare. Da biste dodali na gustini i da bi izgledale veće, koristite što gušće maskare. Nikada ne iscrtavajte unutrašnju ivicu donjih trepavica, jer tako oči vizuelno izgledaju manje.

ŠMINKANJE ZA DUBOKO USAĐENE OČI

Birajte svetle i sedefaste nijanse senke za oči, jer čine da vaše oči izgledaju vizuelno veće. Nanesite svetlu senku na kapak od unutrašnjeg ugla oka do spoljašnjeg i malo pređite ivicu. Svetle boje trebalo bi primeniti i na sredinu kapka a tamnije boje na i malo iznad prevoja. neka izgleda kao da se boje pretapaju iz svetlje u tamnu pa u svetlu.

ŠMINKANJE ZA ŠIROKO USAĐENE OĆI

Vizuelno možete smanjiti raspon između očiju ako primenite tamnije nijanse senke od spoljašnjeg ugla oka do sredine kapaka. Nanesite svetliju senku za oči od sredine kapka do unutrašnjeg ugla oka. Dobro izmešajte različite nijanse na sredini kapka.

ŠMINKA ZA BLISKO POSTAVLJENE OČI

Blisko postavljene oči su one između kojih je raspon manji od širine vašeg oka. Primenite korektor na unutrašnje uglove oba oka. Koristeći ajlajner izvucite veoma tanku liniju tik do korena gornjih trepavica, pa ga podebljajte kako se bližite spoljnom uglu oka. Nanesite veoma tanak sloj svetle senke od unutrašnjeg ugla oka do sredine kapka. Zatim nanesite tamniju senku počev od sredine kapka ka spoljnom uglu. Pomešajte boje na sredini kapaka. Koristite više maskare na trepavicama bliže spoljnom uglu oka.

ŠMINKA ZA OČI KOJE SU SPUŠTENE NA SPOLJNIM UGLOVIMA

Ako želite da svoje oči učinite lepšim, važno je da osenčite oči na gore i u stranu. Primenite ajlajner na gornju liniju trepavica što bliže korenu i onda uklopite senku do dve trećine ka od spoljašnjeg ugla ka unutra. Da bi se vizuelno podigle ovakve oči, nanesite više slojeva maskare.

ŠMINKA ZA OČI KOJE SU PODIGNUTE NA SPOLJNIM UGLOVIMA

Svetle senke su za vas savršene. Koristite olovku da napravite gustu liniju duž gornjih trepavica (linija bi trebalo da bude dovoljno debela da se vidi kada su vam oči otvorene). Ispod donjih trepavica izvucite tanku liniju. Da bi vaše oči vizuelno bile šire, nanesite braon senku na obrve. Trepavice premažite sa dva ili tri sloja maskare.

ŠMINKA ZA ONE KOJI NOSE NAOČARE ZA VID

Ako je okvir vaših naočara neke jarke boje, nije neophodno da dodate boje i na vaše kapke. Bolje obratite pažnju na trepavice i stavite akcenat na njih. Ako obično nosite braon maskaru, pokušajte sa crnom. Da bi vam trepavice bile gušće i izgledaju paperjasto, primenite maskaru od korena do vrhova. One koji nose klasične „štreberske“ naočare moraju naći vremena da isprave oblik obrva i iscrtaju ih ako je to neophodno. Važno je da vaše obrve i oči odrede oblik lica, ali ne naočare.

Životni stil