MINĐUŠE PREMA OBLIKU LICA

Ljudi sa različitim oblikom lica moraju voditi računa da se pri izboru minđuša, one moraju razlikovati jedne od drugih

Na primer, ako imate okruglo lice, trebalo bi da nosite viseće minđuše umesto velikih alki. Ako vam je lice dugo i usko, onda je tu pravi izbor različit stil u tipologiji alki. U skladu sa Vašim stilom i afinitetima, evo osnovnih SML-ovih smernica pri izboru tipa minđuša za:

Minđuše za ovalan oblik lica

Ovo je idealan oblik lica koji dozvoljava da nosite najveći broj modela minđuša. U zavisnosti od boje kose ovakvom obliku lica stoje sjajno srebrni komadi, s tim da pokušate da izbegnete predugačke modele koji bi vam isuviše izdužili fizionomiju lica! Slobodno eksperimentišite sa trendovima i pronađite one koje Vam najbolje stoje.

___________________________________________________________________

Minđuše za izduženo lice

Birajte minđuše koje su više široke nego duge, da izbalansirate lice, okrugle, kockaste i trouglaste minđuše srednje veličine će doprineti tome, kao i oblik suze ili male alke. Birajte jednostavne i svedene modele ili trodimenzionalne jer će dodati ponoću licu. Za koji god model da se odlučite, vodite računa da ne bude duži od brade i takođe izbegavajte ravne i tanke i duge minđuše.

________________________________________________________________________

Minđuše za kockasti oblik lica

Ako želite da malo „omekšate“ liniju svog lica onda su pravi izbor velike alke. Treba da nosite modele koji su duži nego što su širi. Minđuše u obliku suze, trougla ili elipse su dobar izbor, kao i modeli sa malim privescima. Možete nositi i tačkaste i male minđuše, ali izbegavajte kockaste forme.

__________________________________________________________________________________

Minđuše za lice u obliku srca

Da bi napravili balans u proporciji lica, odnosno, izdužili lice i istakli vilicu ,  predlog je da nosite “chandolier” viseće minđuše ili minđuše sa visuljkom (priveskom) na kraju. Pored toga dobro stoje i minđuše koje na neki način simuliraju sam oblik lica, te su i srcolike forme, kao i oblik suze, dobro došli. Izbegavajte male ili kratke minđuše.

_________________________________________________________________________________________________________

Minđuše za jajast oblik lica

Kod ovog oblika su poželjne kockastije forme minđuša, koja če da daju novu dimenziju obliku vašeg lica. Predugačke nikako, da ne bi dodatno naglasile formu lica. Male alke kao i oblik suze su isto prihvatljivi jer će vizualno proširiti lice u predelu jagodica.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Minđuše za okruglo lice

Za osobe sa ovakvim oblikom lica preporučljivo je da nose duge viseće minđuše da bi izdužile lice, oblik suze ili lista su sjajan izbor, kao i kockaste ili bilo koja forma sa uglovima. Pored toga male alke, su takođe dobar izbor.  Izbegavajte krupne komade i tačkaste minđuše jer ćete postići kontra efekat.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

SML