ZIMSKI KAPUTI U MILITARI STILU

Jesen i zima nezamislivi su bez dobrog kaputa, jako zahvalnog i prilagodljivog komada odeće koji – osim što je udoban i topao – može doprineti vašem modnom izrazu

Zato ih pažljivo birajte, jer će oni biti prva stvar koju ćete ugledati na sebi tokom hladnih dana. Njegov izbor svakako zavisi od vašeg ukusa, ali modni dizajneri preporučuju svedene krojeve, pomalo grub izgled, bez suvišnih detalja.

VOJSKA

Za kakav god kroj da se odlučite znajte da ćete biti apsolutno u trendu kada odaberete dužinu iznad kolena. Za smelije preporučujemo “milinari” varijante svedenog kroja sa kopčama, dugmićima, ranflama koje podsećaju na vojničke elemente. Boje su tamno želene, a možete odabrati i maskirni desen. Uz ovakav model slobodno kombinujte čizme ili cipele sa visokom petom.

MELIRANO SIVA

Naravno, siva boja je neprevaziđena, a uz minimalistički kroj sa običnim reverima ili rol kragnom napravićete pun pogodak. Takođe, ove godine mnogi dizajneri preporučuju melirane komade. Uz dugačak šal ova kombinacija delovaće toplo i udobno.

ROKERSKI STIL

Još jedan stilski pravac koji smo imali priliku da vidimo na sezonskim revijama je rokerski fazon. Kako zimi nije preporučljivo da nosite kratke kapute dovoljno je da gornji deo ima ukosi rajfešlus i nekoliko nitni i bićete “kul”. Kožni dodaci su takođe poželjni.

Žena Blic