NEGA TOPLOM I HLADNOM VODOM

Iako stručnjaci tvrde da je umivanje hladnom vodom jedan od najboljih načina da sačuvate mladalački izgled, ne bi trebalo zanemarivati ni značaj tople, pa čak i vrele vode u negovanju

umivanjeVoda je osnovni i neophodni sastojak dobre nege kože.

Iako stručnjaci već decenijama tvrde da je umivanje hladnom vodom jedan od najboljih načina da sačuvate mladalački izgled, ne bi trebalo zanemarivati ni značaj tople, pa čak i vrele vode u negovanju.

* Masna

Lice umivajte toplom vodom, kako biste otvorili pore i izbegavajte proizvode za čišćenje koji sadrže alkohol. Ujutru lice očistite od masnoće koja se stvorila tokom noći. Potom, kockicom leda pređite preko „T“ tone da bi se pore skupile i sprečile prodor nečistoće.

* Suva

Najpre lice umijte toplom vodom, pa stavite vruć peškir nekoliko sekundi na lice. To će pomoći koži da bolje upije sve hidratantne sastojke iz kreme ili hranljive maske.

* Osetljiva

Nikad se ne umivajte vrućom vodom, već umereno toplom. Nemojte da koristite proizvode za čišćenje sa granulama, koji mogu da nadraže lice, već one prilagođene vašem tipu kože koje ćete čuvati u frižideru. Kako biste ublažili crvenilo, na vatu ili tufer nanesite nekoliko kapljica kapi za oči i pređite preko delova zahvaćenih crvenilom.

Život +