TONIK ZA LICE NA BAZI MLEKA

Sastojak mnogih preparata za lice je kravlje mleko, koje možete da iskoristite da napravite tonik za čišćenje kože

mlekoČišćenje, toniranje i hidratacija kože lica neophodni su kako bi ona bila lepa i negovana. Sastojak mnogih preparata za lice je kravlje mleko, koje možete da iskoristite da napravite tonik za čišćenje kože.

* Nekoliko kapi ružine vodice dodajte u 1 dl mleka i nanesite na lice. Masirajte kružnim pokretima oko dva minuta, pa isperite hladnom vodom.

* Pomešajte 1 dl mleka sa 2 kašike ovsenih pahuljica, napravite gušću smesu. Dobićete ujedno piling i sredstvo za čišćenje. Nanesite na lice i nežno trljajte 2,3 minuta pa se umijte mlakom vodom.

* U 1 dl mleka dodajte nekoliko kapi meda utrljajte u kožu kružnim pokretima. Ako imate bubuljice, dodajte i nekoliko kapi limunovog soka.

* Papaja sadrži enzime koji blago ljušte kožu i eliminišu mrtve površinske ćelije. Ispasirajte j i pomešajte sa malo mleka, nanesite na lice. Masirajte dva minuta, isperite hladnom vodom.

* Šargarepa sadrži beta karoten, a on čisti kožu, ublažava bore i lice čini sjajnijim. Pomešajte izrendanu šargarepu s mlekom, možete da dodate i jogurt. Umasirajte na lice minut-dva, ostavite isto toliko da stoji na koži, pa isperite hladnom vodom.

M. J.  Život +